گردشگران مشتاق به گذران تعطیلات در کنار سواحل آرام
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی معاصر، فوروارد کیز (Forwardkeys) -شرکت بینالمللی تحلیل دادههای سفر و گردشگری- در جدیدترین گزارش خود از تحلیل وضعیت سفرهای جهانی برای بازار جهانی سفر (WTM) نشان میدهد که در سهماه سوم ۲۰۲۲، جولای، آگوست و سپتامبر (فصل تابستان)، سفرهای هوایی جهانی احتمالا به ۶۵درصد از میزان قبل از همهگیری در سال ۲۰۱۹ برسد. با این حال، احیای آن ناهموار است، به طوری که برخی از نقاط جهان بسیار بهتر از سایر نقاط جهان عمل میکنند و برخی از انواع سفرها، بهویژه تعطیلات ساحلی، بسیار محبوبتر از بازدیدهای شهری و گشت و گذار در شهرها هستند. آفریقا و خاورمیانه دو منطقهای هستند که روند بهبودی قابلتوجهی را طی میکنند و انتظار میرود که ورودی آنها در سهماهه سوم امسال به ۸۳درصد از سطح سال ۲۰۱۹ برسد. پس از آن قاره آمریکا، جایی که انتظار میرود ورودی تابستانی آن به ۷۶درصد برسد و سپس اروپا، ۷۱درصد و آسیا و اقیانوسیه، تنها با ۳۵درصد ورودی قرار دارند.
در حال حاضر ترجیح برای تعطیلات ساحلی با مقایسه ۱۰ مقصد برتر ساحلی و شهری در اروپا، که بر اساس رزرو پروازهای سهماهه سوم در مقایسه با سال ۲۰۱۹ رتبهبندی شدهاند، به خوبی نشان داده شده است. باتوجه به مقاصدی که در لیست ساحلی قرار دارند، ابتدا آنتالیا در ترکیه با ۸۱درصد جلوتر است پس از آن تیرانا در آلبانی با ۳۶درصد و میکونوس در یونان با ۲۹درصد جلوتر از سطح ۲۰۱۹ بیشترین تقاضا برای سفرهای تابستانی را به خود اختصاص دادهاند. در حالی که در لیست شهری، تنها شهر ناپل در ایتالیا با رشد همراه بوده است. در لیست مقاصد شهری چهار مقصد شهری پیشرو، ناپل ۵درصد جلوتر از سطح ۲۰۱۹، استانبول در ترکیه هم سطح با پیش از کرونا، آتن در یونان ۵درصد و لیسبون در پرتغال با ۸درصد عقبتر از سطح ۲۰۱۹ هستند و این در حالی است که همگی این شهرها دروازههایی برای استراحتگاههای ساحلی هستند.
روند مشابهی در قاره آمریکا به نمایش گذاشته شده است، جایی که رزروهای سهماهه سوم برای سفرهای هوایی به کارائیب، آمریکای مرکزی و مکزیک ۵درصد بیشتر از سطح سال ۲۰۱۹ است، در حالی که رزرو پرواز به آمریکای جنوبی و ایالات متحده و کانادا به ترتیب ۲۵درصد و ۳۱درصد کمتر بوده است. بر اساس میزان رزروها میتوان گفت، مقاصدی که قرار است بیشترین عملکرد را داشته باشند شامل کاستاریکا با ۲۴درصد، جامائیکا با ۱۷درصد و جمهوری دومینیکن با ۱۳درصد جلوتر از سطح ۲۰۱۹ میشود.
اشتیاق برای سفر مجدد در سطح بینالمللی به قدری قوی است که افزایش نرخ بلیت هواپیما تاثیر نسبتا کمی بر کاهش تقاضا داشته است. به عنوان مثال، میانگین کرایه از ایالات متحده به اروپا بین ژانویه و مه بیش از ۳۵درصد افزایش یافت بدون اینکه کاهش قابلتوجهی در نرخ رزرو وجود داشته باشد. در حالی که این کرایهها نزدیک به ۶۰درصد بالاتر از سال قبل بود. کرایهها برای سفرهای کوتاهتر همچون درون منطقهای به عنوان مثال در قاره آمریکا نیز به میزان قابلتوجهی، در حدود ۴۷درصد افزایش یافته است که کمتر از مسافتهای طولانی است. با این حال، تقاضا برای این بلیتها در ماه مارس به اوج خود رسید.
برای صنعت سفر و برای بسیاری از مقاصد، مسافران آمریکایی قصد دارند بیشتر از سال ۲۰۱۹ در سفر بمانند و بیشتر هزینه کنند، اما نه به اندازهای که در طول همهگیری انجام دادند. میانگین مدت اقامت برنامهریزی شده در سهماهه سوم ۱۲ روز است که نسبت به ۱۱ روز در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است. در حالی که این رقم در سال گذشته، ۱۶ روز بود. البته افراد کمتری، با مشخصات مرفهتر، در آن زمان سفر میکردند. همچنین قرار است نسبت افرادی که در کلاسهای کابین پرمیوم اکونومی در سهماهه سوم پرواز میکنند، از ۱۲درصد در سال ۲۰۱۹ به ۱۵درصد در سالجاری افزایش یابد (اگرچه در سال ۲۰۲۱ به ۱۹درصد رسید).
چشمانداز نسبتا امیدوارکنندهای برای سفر تابستانی به آفریقا و خاورمیانه باتوجه به مجموعهای از عوامل وجود دارد. چند فرودگاه خاورمیانه به عنوان قطب سفر بین آسیا و اقیانوسیه و اروپا عمل میکنند، که منجر به بهرهمندی خاورمیانه از احیای سفرهای بین قارهای شده است، بهویژه توسط افرادی که برای دیدار دوستان و اقوام به کشورهای آسیایی باز میگردند. علاوه بر این، بسته شدن حریم هوایی روسیه نیز به افزایش ترافیکها کمک کرده است. قاهره با ۲۳درصد جلوتر، اتصال به بازارهای اروپایی را افزایش داده است. نیجریه ۱۴درصد، غنا ۸درصد و ساحل عاج یکدرصد جلوتر از سایر فرودگاهها قرار دارند. عمده دلیل آن وجود مهاجران زیادی در اروپا و ایالات متحده است که اکنون شاهد بازگشت مهاجران برای دیدار دوستان و خانواده هستند. تانزانیا ۳درصد جلوتر، کیپ ورد همسطح با سال ۲۰۱۹ و سیشل تنها ۲درصد عقبتر، با موفقیت بازدیدکنندگان طولانیمدت را از اروپا جذب میکنند. در کنار همه این رشدها در خاورمیانه و اروپا و سایر مناطق، اما سفر به منطقه آسیا و اقیانوسیه به دلیل محدودیتهای سفر کووید-۱۹ که برای مدت طولانیتری به قوت خود باقی است، کندتر در حال بهبودی است.